Verbeek ziet oude ploeg 'onwennig' spelen: 'Leer je niet in voorbereiding'

Verbeek ziet oude ploeg 'onwennig' spelen: 'Leer je niet in voorbereiding'

20-08-2021 15:48
29

Gertjan Verbeek dicht AZ geen slecht seizoen toe, ondanks de valse seizoensstart tegen RKC Waalwijk. Volgens de oud-trainer van onder meer de Alkmaarders en Feyenoord heeft de 'nieuwe' ploeg tijd nodig om zijn draai te vinden.

"Op dit moment is het gewoon nog onwennig", zijn de woorden van Verbeek in De Aftrap van NH Sport. "Je ziet dat spelers nog een beetje zoekende zijn naar elkaar. De rechterhand weet nog niet precies wat de linkerhand moet doen. Het is ook een kwestie van elkaars kwaliteiten leren kennen en herkennen. Maar dat leer je niet in zes weken voorbereiding."

In de studio valt de conclusie dat AZ na het vertrek van onder ander Myron Boadu en Calvin Stengs niet per se een speler mist. Volgens Verbeek moet AZ gebruik maken van het jeugdig talent dat rondloopt bij de club. "Het complex, daar lik je je vingers bij af. Dat moet resultaat opleveren." Daarnaast beaamt de geboren Deventenaar dat Max Huiberts en consorten de zaakjes altijd goed voor elkaar hebben, waardoor er geen reden tot paniek is. "Als er nood aan de man komt, hebben ze een lijstje met een behoorlijk arsenaal aan spelers die ze kunnen scouten", besluit Verbeek.

AZ gaat zondag op bezoek bij sc Heerenveen voor de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen. De ploeg moet zich daar zien te revancheren na het verlies bij RKC Waalwijk en Celtic.