'Ik ben Louis van Gaal. Bedankt voor je advies, maar ik ga er niets mee doen'

'Ik ben Louis van Gaal. Bedankt voor je advies, maar ik ga er niets mee doen'

20-08-2021 16:45
59

Bob van Oosterhout adviseert Louis van Gaal op commercieel vlak. In gesprek met BNR Nieuwsradio geeft hij echter aan dat Van Gaal ook op dit vlak soms zijn eigen gang gaat. Van Oosterhout haalt een moment van ongeveer negen jaar geleden aan.

"Ik mag Louis al negen jaar commercieel begeleiden", begint Van Oosterhout zijn verhaal. "Ik ben niet zijn zaakwaarnemer, in die hoedanigheid heb ik met deze deal (die met de KNVB, red.) niets te maken. Maar, wat commerciële deal betreft mag ik voor hem werken."

Van Oosterhout keek met veel belangstelling naar de persconferentie en wordt gevraagd naar de spanning tussen Van Gaal en de media. "Het leuke is: die spanning is er ook. Dat is al jarenlang zo en dat gaat ook niet meer veranderen. Ooit, in het begin van die negen jaren, toen begon Voetbal International (tegenwoordig Veronica Inside, red.) een beetje met het bashen van Louis. Toen was Louis bij mij op kantoor. Toen heb ik tegen Louis gezegd: mag ik je adviseren. Toen heb ik hem uitgelegd hoe hij de situatie naar mijn mening het beste op kon pakken."

Een luisterend oor vond Van Oosterhout echter niet bij Van Gaal. "Toen keek Louis me aan en hij zei: Bob, ik heb je hoog zitten, je bent mijn adviseur. Maar ik ben Louis van Gaal, ik ben 62 jaar, ik doe al jaren dingen zoals ik ze doe. Dus ik bedank je voor je advies, maar ik ga er niets mee doen."