Feyenoord komt meteen in actie na dreigende taal van Hugo de Jonge

Feyenoord komt meteen in actie na dreigende taal van Hugo de Jonge

20-08-2021 18:15 Laatste update: 18:21
247

Feyenoord is meteen in actie gekomen na de uitlatingen van demissionair coronaminister Hugo de Jonge. Die riep supporters op om zich aan de coronamaatregelen te houden.

Feyenoord laat weten dat de supporters die tegen Go Ahead Eagles aanwezig zijn, meer worden gespreid in De Kuip, dat slechts voor tweederde gevuld is. 'Omdat staanplaatsen niet zijn toegestaan, zal Feyenoord voor komende zondag in elk geval de stoeltjes in de railseats uitklappen. Verder zijn bij de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles alle vakken weer geopend en in gebruik. Seizoenkaarthouders hebben automatisch toegang tot dit eerste thuisduel in het nieuwe Eredivisie-seizoen', laat Feyenoord weten.

'Feyenoord vraagt supporters met klem om zich zondag te houden aan de coronamaatregelen en te blijven zitten op hun vaste plek in De Kuip. Terug naar de situatie zonder of met minder publiek is voor niemand wenselijk, maar wel een scenario dat dreigt als op onjuiste wijze wordt omgegaan met de uitzonderingspositie die het betaald voetbal momenteel nog heeft. We komen (eindelijk) weer samen; laten we dat voorrecht met elkaar koesteren!', aldus Feyenoord.

Overigens heeft onderzoek van de GGD uitgewezen dat wedstrijden waar tienduizenden bezoekers aanwezig zijn, niet voor veel nieuwe besmettingen zorgen. Zelfs niet als er gesprongen en gezongen wordt. Alleen supporters die volledig gevaccineerd zijn, een negatief testbewijs van de afgelopen 24 uur of een herstelbewijs van maximaal zes maanden oud kunnen tonen, mogen naar binnen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie