NEC herstelt zich en pakt eerste Eredivisie-zege tegen armoedig PEC Zwolle

20-08-2021 21:51
102

NEC heeft thuis tegen PEC Zwolle de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van Roger Meijer herstelde zich keurig van de afstraffing tegen Ajax van vorige week: 2-0.

De start van de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie sinds 2017 had niet beter gekund voor NEC. Al na vier minuten kwam de thuisploeg op voorsprong door een schot in de linkerbenedenhoek van huurling Ali Akman. De spaarzame kansjes die PEC kreeg werden niet afgerond. Dean Huiberts was er met een schot op de paal nog het dichtste bij.

De ploeg van Art Langeler had echter het geluk dat NEC te slordig was en te veel ballen inleverde. Mede daarom verdiende de wedstrijd ook niet de schoonheidsprijs. De 2-0 vlak voor rust maakte echter een hoop goed. Jonathan Okita snelde voorbij zijn tegenstanders en schoot in de verre hoek de tweede NEC-goal binnen.

Ondanks dat er nog een helft te spelen was, leek het al gedaan voor PEC. De Zwollenaren waren niet in staat om ook maar een beetje een vuist te maken en hadden voorin niemand lopen die een goal kon maken. Nog voor aanvang van de slotfase was het niveau naar een behoorlijk bedenkelijk niveau gezakt. NEC hoefde niet meer en PEC kon niet. De rode kaart van Sam Kersten was tekenend voor de vorm van PEC.