Pijnlijke middag voor Krul en co. tegen wervelend Manchester City

21-08-2021 17:50
19

Tim Krul heeft zaterdag met Norwich City een uiterst pijnlijke middag beleefd. Zijn ploeg werd tegen Manchester City van het kastje naar de muur gespeeld en verloor met maar liefst 5-0.

Manchester City - Norwich 5-0
Al vanaf de eerste minuut maakte Norwich geen schijn van kans in het Etihad Stadium. City kwam op voorsprong door een ongelukkig doelpunt, die Krul op zijn naam kreeg. De 2-0 van Fernan Torres werd even later afgekeurd, maar werd alsnog gemaakt door Jack Grealish, die voor het eerst in eigen stadion scoorde.

Norwich leek de schade enigszins te kunnen beperken, maar in de tweede helft ging het ineens hard. Na ruim een uur scoorde Aymeric Laporta, waarna ook Raheem Sterling een duit in het zakje deed. Het slotakkoord was van Riyad Mahrez, die raak vuurde. Krul stond erbij en keek ernaar.

En dus herstelt Manchester City zich van de zeperd van vorige week. De ploeg van Pep Guardiola staat op doelsaldo vierde, maar kan door drie clubs worden ingehaald.

Leeds United - Everton 2-2
Op Elland Road hebben Leeds United en Everton er een waar spektakel van gemaakt. Het werd 2-2 in een wedstrijd die vooral voor de neutrale kijker om te smullen was. Everton solliciteerde al vroeg in de wedstrijd nadrukkelijk naar de 0-1. Dominic Calvert-Lewin maakte hem na een half uur, nadat hij in de openingsfase al twee grote kansen kreeg.

Matheusz Klich (ex-FC Twente) maakte voor rust echter koeltjes gelijk nadat hij werd weggestuurd door Patrick Bamford. Het beloofde veel goeds voor de tweede helft. Lang gelijk stond het niet. Vijf minuten na de theepauze vuurde Demarai Gray in de korte hoek raak. Everton verzuimde om op 1-3 te komen en kreeg in de slotfase de deksel op de neus. De mooiste goal van de middag was van Raphinha, die een kwartier voor tijd de 2-2 eindstand op het scorebord zette.

Aston Villa - Newcastle United 2-0
Het Aston Villa van Anwar El Ghazi heeft de eerste competitieoverwinning binnen. De aanvaller had daar zelf ook een belangrijk aandeel in door het maken van de 2-0. Na wat kansen over en weer leek de eerste helft te eindigen in 0-0.

Maar daar stak Danny Ings een stokje voor. Op fabuleuze wijze betoverde hij het Villa-publiek met een omhaal. Dat deed hij in de derde minuut van de blessuretijd en in zijn eerste wedstrijd op Villa Park.

Na een uur spelen wees de scheidsrechter naar de stip en mocht El Ghazi aanleggen voor de 2-0. Hij faalde niet. Newcastle kreeg nog wel wat kansjes op een ommekeer in de slotfase.