Schmidt kiest eerste keeper bij PSV: 'Voor nu is mijn beslissing duidelijk'

Schmidt kiest eerste keeper bij PSV: 'Voor nu is mijn beslissing duidelijk'

21-08-2021 19:52
101

Joël Drommel is voor nu de eerste keeper van PSV. Trainer Roger Schmidt wil de van FC Twente overgekomen sluitpost de komende wedstrijden de kans gaan geven en stelt dat Drommel 'het hele pakket heeft'.

"Hij speelt goed op het moment, hij zit in een goede flow", begint Schmidt voor de camera van ESPN. "Het is ook zijn eerste wedstrijd voor eigen publiek, daarom wil ik hem dat goede gevoel geven, ook dinsdag (wanneer PSV speelt tegen Benfica, red.). Op het moment is hij de eerste keeper. Hij verdient het om te spelen, hij deed het de laatste wedstrijden erg goed. Daar ben ik blij mee."

Waar Schmidt bij zijn veldspelers niet bang is om flink te rouleren, zit dat met doelmannen anders. "Met keepers is dat natuurlijk wat speciaal. Die wissel je gedurende het seizoen niet zo vaak. Voor nu is mijn beslissing duidelijk, maar we weten dat we nog een goede keeper hebben. Mvogo heeft vorig seizoen ook uitstekend gekeept."

Schmidt denkt dat Drommel uit kan groeien tot een hele goede doelman. "Hij is een erg complete keeper, is goed met de bal. Hij heeft het hele pakket. Tuurlijk zijn er nog wat dingen te verbeteren, maar hij staat nog aan het begin van zijn carrière", zo sluit de PSV-trainer af.