PSV is klaar voor Benfica na wedstrijd zonder zorgen tegen Cambuur

PSV is klaar voor Benfica na wedstrijd zonder zorgen tegen Cambuur

21-08-2021 21:53 Laatste update: 22-08-2021 12:53
255

PSV heeft zich op halve kracht langs SC Cambuur geknokt. Trainer Roger Schmidt besloot vijf basisspelers op de bank te houden, maar zag zijn ploeg desondanks eenvoudig winnen: 4-1.

Dat Schmidt vijf spelers buiten de basis hield, heeft alles te maken met de cruciale return tegen Benfica van aankomende donderdag. Hun vervangers deden het echter meer dan prima. Binnen twintig minuten zette Davy Pröpper de 1-0 op het scorebord. Dat deed hij uit een corner.

En nog geen vijf minuten later stond het al 2-0 na een flitsende actie van Armindo Bruma, die aan een tweede leven begonnen lijkt. Eran Zahavi rondde af. De door supporters gewenste monsterscore bleef echter uit. Daar was PSV te matig. Cambuur had amper iets in de melk te brokkelen.

Schmidt gunde Noni Madueke in de rust drie kwartier om in het ritme te blijven. De Engelsman schoot na drie minuten al hard raak waardoor de zege definitief binnen was voor PSV. De noodzaak ontbrak volledig bij de Eindhovenaren, waardoor er van spanning amper nog sprake was. 

In de counter maakte Cambuur er via Alex Bangura na 63 minuten nog 3-1 van, maar dat was het dan ook wel voor de promovendus. In de slotseconden bepaalde Olivier Boscagli de eindstand op 4-1. PSV heeft vier dagen de tijd om weer op krachten te komen om donderdag tegen Benfica alles te geven voor een plek in de groepsfase van de Champions League.