Memphis redt in Bilbao een punt voor zwalkend FC Barcelona

21-08-2021 23:51 Laatste update: 23:53
98

Dankzij een laat doelpunt van Memphis Depay heeft FC Barcelona een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij Athletic Bilbao. De Nederlander maakte zijn eerste competitietreffer en voorkwam daarmee een nederlaag: 1-1.

Met Memphis, Frenkie de Jong en Sergiño Dest aan boord had Barcelona het in de beginfase lastig in Bilbao. De eerste kans was voor Athletic, maar daarna herstelde Barcelona zich. De ploeg van Koeman had na zeven minuten op voorsprong moeten komen toen Martin Braithwate op aangeven van Memphis een grote kans om zeep hielp.

Toch kreeg Athletic de grootste kansen. Oihan Sancet raakte de lat en De Jong voorkwam op het laatste moment een tegentreffer na geblunder van doelman Neto. Ook Inaki Williams stond op het punt om Barcelona een tik uit te delen. Voetballend was Barcelona beter, de kansen waren voor Athletic.

De openingstreffer na rust was dan ook niet onverdiend. Iñigo Martínez sprong bij een corner hoger dan de rest en raakte Barcelona in het hart. De ploeg van Koeman moest in de achtervolging, maar stichtte aanvankelijk niet meer gevaar dan voorheen. Nadat Athletic een kans op 2-0 liet liggen, viel de gelijkmaker alsnog. De goal was van Nederlandse makelij. Memphis kreeg een pass onder controle en vuurde geweldig raak.

Dat leek een opmaat naar meer. De Jong stuurde Memphis een paar minuten later opnieuw weg, nu miste de spits. In de slotfase moest Eric García nog inrukken met een rode kaart.