Cambuur-trainer De Jong realistisch: 'Hadden we nog verloren, PSV is écht goed'

Cambuur-trainer De Jong realistisch: 'Hadden we nog verloren, PSV is écht goed'

22-08-2021 10:00
83

PSV wist zaterdagavond met 4-1 te winnen van SC Cambuur, maar Henk de Jong kijkt desondanks met een goed gevoel terug op de wedstrijd. De oefenmeester van Cambuur stelt zelfs dat zijn ploeg het wat spannender had kunnen maken.

"Ik heb goede dingen gezien", begint De Jong na de wedstrijd tegen PSV voor de camera van ESPN. "En PSV wisselt ook wel aardig. Er stond een heel goed team, echt top. Maar wij hebben ons ding gedaan. Dat merk je ook: de PSV-spelers kwamen na de tijd met een man of zes bij me. En ze gingen over voetbal praten. Hoe wij dat doen. Dat is leuk."

De Jong heeft bij vlagen goed voetbal gezien van zijn ploeg. "Wij hebben een achterstand van een week of twee, drie... Door al dat gedonder met corona. Aan het einde van de wedstrijd zag je wel dat we erdoor zaten", stelt hij. Zo moest Tom Boere gewisseld worden en ook met Calvin Mac-Intosch nam De Jong geen enkel risico. "Want anders krijgt hij een rode kaart."

De Cambuur-trainer zag zelfs dat de wedstrijd anders had kunnen verlopen, als zijn spelers iets scherper waren geweest voor het doel van PSV. "We hadden de 3-2 moeten maken, dat was leuk geweest", vervolgt De Jong met een lach. "We deden het goed. Maar dan hadden we hem nog verloren hoor, want PSV is écht goed."