Ultee vroeg Ten Hag om advies na Rienstra-nieuws: 'Heeft Ajax fantastisch gedaan'

Ultee vroeg Ten Hag om advies na Rienstra-nieuws: 'Heeft Ajax fantastisch gedaan'

22-08-2021 10:29 Laatste update: 13:44
124

Ben Rienstra staat weer op het veld bij Fortuna Sittard. Tijdens de voorbereiding kwamen er hartproblemen aan het licht bij de aanvoerder van de Limburgse club. Inmiddels heeft hij groen licht gekregen om weer te gaan spelen. Trainer Sjors Ultee is Ajax en Erik ten Hag dankbaar voor alle hulp.

"We hebben aan het begin van het seizoen hartonderzoeken gedaan. Daar kwam bij hem een afwijking uit", vertelt Ultee over de situatie van Rienstra aan tafel bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Bij een knie maak je een scan, krijg je een uitslag en ga je door. Bij het hart ga je natuurlijk veel uitgebreider onderzoeken. Hij is toen in een hele medische molen terechtgekomen."

Wedden

Meer odds

Het was even schrikken, toen de afwijking bij Rienstra aan het licht kwam. "Met alles wat er is gebeurd op het EK, hebben we iedereen uitgebreid laten onderzoeken", doelt Ultee op de situatie van Christian Eriksen. "Er bleek een kleine afwijking te zijn (bij Rienstra, red.). Dat is reden om verder te onderzoeken, daar neem je de tijd voor. Gelukkig hebben we afgelopen woensdag groen licht gekregen. Hij heeft in een oefenwedstrijd tegen Genk weer dertig minuten gespeeld. Dat is het belangrijkste."

Ajax-expertise
Bij het onderzoeken van de Rienstra-situatie vroegen Ultee en Fortuna Ajax om hulp. "We hadden natuurlijk het geluk dat ik Ten Hag goed ken (de twee werkten samen bij FC Utrecht, red.). Dus ik heb hem meteen gebeld met de vraag of we hun expertise konden gebruiken. Zij hebben er natuurlijk ervaring mee, met Daley Blind. Ik heb hem gevraagd: mogen wij naar de arts toe die Blind heeft begeleid? Dat heeft Ajax fantastisch gedaan. De dokter belde ons de volgende dag meteen op en twee dagen later hadden we een afspraak."

Uiteindelijk werd Rienstra uitgebreid onderzocht en kwam er groen licht. "We zijn Ajax en de dokter heel dankbaar. Ik was heel blij dat Erik en de arts van Ajax ons zo snel wilden helpen. Dan is gezondheid het belangrijkste", sluit Ultee af.