Bergwijn openhartig: 'Als er dan niemand met je praat... Dan is dat moeilijk'

Bergwijn openhartig: 'Als er dan niemand met je praat... Dan is dat moeilijk'

22-08-2021 12:41
52

Steven Bergwijn heeft nog geen moment spijt gehad van zijn overstap naar Tottenham Hotspur. De aanvaller kende een moeizaam eerste seizoen, maar vergelijkt zijn begin in Engeland met zijn start bij PSV

Bergwijn is realistisch wanneer hem gevraagd wordt naar zijn eerste periode bij Tottenham. "Ik weet dat ik veel beter kan", vertelt hij in gesprek met Ziggo Sport. "Maar ik denk dat het een moeilijk jaar was, ook voor de club. En voor een speler: als je speelt, en dan weer niet. Dan weer buiten de selectie. En als er dan ook niemand is die met je praat. Dan is dat wel moeilijk ja."

Toch heeft hij niet getwijfeld aan zijn keuze voor Spurs. "Ik heb eigenlijk geen moment spijt gehad van deze overstap. Iedereen weet dat de Premier League moeilijk is. Ik weet wat ik kan en heb gewoon vertrouwen in mezelf. In het begin had ik bij PSV ook van deze momenten. En daar ben ik ook sterker uitgekomen."

Tottenham speelt zondagmiddag zijn tweede wedstrijd van het Premier League-seizoen. De ploeg van manager Nuno Espirito Santo gaat op bezoek bij Wolverhampton Wanderers na de knappe 1-0 overwinning op Manchester City van vorige week.