BT Sport: Ajax troeft Brugge af en betaalt tussen 12 en 14 miljoen voor Daramy

BT Sport: Ajax troeft Brugge af en betaalt tussen 12 en 14 miljoen voor Daramy

22-08-2021 13:51 Laatste update: 14:05
164

Ajax heeft Club Brugge afgetroefd in de strijd om FC Kopenhagen-talent Mohamed Daramy. Ajax heeft volgens het Deense BT Sport al overeenstemming bereikt met FC Kopenhagen om de negentienjarige vleugelaanvaller over te nemen.

De Amsterdammers betalen naar verluidt tussen de twaalf en veertien miljoen euro voor Daramy. Het is voor Kopenhagen de grootste transfer in de geschiedenis van de club. Daramy speelt volgende week donderdag, in de Conference League-return tegen Sivasspor, zijn laatste wedstrijd en maakt daarna de overstap. Kopenhagen wilde hem koste wat kost behouden voor de belangrijke return tegen de Turkse tegenstander.

Ajax is Club Brugge te slim af in de strijd om Daramy. De Belgische club hoopte vurig op de komst van de aanvaller, maar die heeft zijn keuze laten vallen op Ajax. Daramy speelt zondag mee met Kopenhagen, wanneer de ploeg het in de Deense competitie opneemt tegen Sønderjyske. Het is de laatste kans voor de fans van Kopenhagen om hun talent aan het werk te zien. 

Daramy is een jeugdproduct van Kopenhagen en doorliep de verschillende jeugdelftallen van de club. Ondanks zijn jonge leeftijd speelde hij al 91 officiële wedstrijden voor de club. Hierin wist Daramy het net zeventien keer te vinden. De aanvaller wordt gezien als een van de grootste talenten van Denemarken.