'Heel professionele' Ruiter thuisgelaten door Willem II: Is natuurlijk niet niks

'Heel professionele' Ruiter thuisgelaten door Willem II: "Is natuurlijk niet niks"

22-08-2021 18:14 Laatste update: 21:37
9

Robbin Ruiter begon als eerste keus onder de lat aan het seizoen bij Willem II, maar lijkt in rap tempo afgeschreven te zijn. De 34-jarige doelman is zondagmiddag niet meegereisd naar Arnhem voor het uitduel met Vitesse.

Ruiter liet tijdens de eerste speelronde geen sterke indruk achter tegen Feyenoord en moest vier keer vissen. Willem II haalde midweeks Timon Wellenreuther terug van Anderlecht: de Duitser begon tegen Vitesse direct in de basis, Ruiter was buiten de wedstrijdselectie gelaten. "Nou, daar kan ik heel duidelijk over zijn", aldus Grim voorafgaand aan de wedstrijd in gesprek met ESPN. "Ik heb ook met Robbin gesproken, het is natuurlijk niet niks wat er gebeurd is."

Het Brabants Dagblad speculeerde voor de komst van Wellenreuther al over een contractontbinding van Ruiter. De ervaren sluitpost is volgens Grim wel 'heel professioneel' omgegaan met de wisseling van de wacht. "Gewoon door blijven trainen, goed in de groepsdynamiek. Wel gisteren (zaterdag, red.) besloten: even beter om er in deze wedstrijd in ieder geval niet bij te zijn."