Willem II deelt rake klap uit aan gehavend Vitesse na Europese inspanningen

Willem II deelt rake klap uit aan gehavend Vitesse na Europese inspanningen

22-08-2021 18:33
78

Vitesse heeft een drukke week afgesloten in mineur. De Arnhemmers hielden Anderlecht donderdagavond op 3-3, maar verloren drie dagen na dat spektakelstuk met zware cijfers van Willem II: de gehavende ploeg van Thomas Letsch kon het tij niet meer keren na een zwakke eerste helft en verloor thuis met 0-3.

Letsch kon weer beschikken over Oussama Tannane, maar moest het volledige hart van zijn defensie missen: waar normaal gesproken Danilho Doekhi, Riechedly Bazoer en Jacob Rasmussen zouden staan, speelden nu Dominik Oroz, Enzo Cornelisse en Tomás Hájek. Het kwam de rust in de achterhoede niet ten goede. Kwasi Wriedt had al een goede kans gemist, toen hij na ruim een kwartier spelen de 0-1 tegen de touwen kopte.

Wedden

Meer odds

Vitesse kon geen vuist maken en kreeg nog voor rust ook de 0-2 om de oren. Ché Nunnely werd de diepte in gestuurd, omspeelde doelman Markus Schubert en schoof de bal in het doel. Letsch voerde tijdens de rust drie wissels door en Vitesse deed zijn uiterste best om de schade te repareren. Twintig minuten voor tijd kon het thuispubliek juichen, nadat Loïs Openda en Nikolai Baden Frederiksen met zijn tweeën voor Timon Wellenreuther – terug onder de Tilburgse lat – waren gekomen. De VAR constateerde echter nipt buitenspel voor Openda en keurde de aansluitingstreffer van Baden Frederiksen af.

Het geloof verdween vervolgens uit het spel van Vitesse. Acht minuten voor tijd strooide Wesley Spieringhs extra zout in de Arnhemse wonden: de invaller stond op de goede plek om goed voorbereidend werk van Max Svensson te bekronen, met de 0-3 tot gevolg. Vitesse heeft niet veel tijd om te herstellen en speelt donderdag alweer de returnwedstrijd tegen Anderlecht. Willem II speelt op 28 augustus nog één thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, voordat de interlandbreak begint.