'Lekker om weer van alles naar je hoofd geslingerd te krijgen door de tegenpartij'

'Lekker om weer van alles naar je hoofd geslingerd te krijgen door de tegenpartij'

22-08-2021 18:58
17

Maarten Paes is weer de vaste man onder de lat bij FC Utrecht, waar hij vorig seizoen tot twee keer toe zijn basisplek kwijtraakte. De geboren Nijmegenaar heeft genoten van de eerste wedstrijden van het seizoen.

Paes werd vorig seizoen eerst afgelost door Thijmen Nijhuis – inmiddels verhuurd aan MVV – en vervolgens door Eric Oelschlägel, die in de eerste maanden van 2021 onomstreden bleef. In de aanloop naar dit seizoen heeft hij echter weer de voorkeur gekregen boven zijn Duitse collega. Inmiddels heeft hij tegen Sparta én tegen het jarige FC Groningen de nul gehouden. "Wij hadden moeite om mee te gaan in die intensiteit. Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest. Dat hebben we gedaan", analyseert hij in gesprek met De Telegraaf de wedstrijd van zaterdagavond.

FC Utrecht stond zaterdagavond geregeld onder druk, maar hield met vereende krachten stand. "Die redding op het schot van Ngonge was een lekkere en ook de bal die ik met mijn voet pak was ook goed. Dat konden we echt als team vieren met drie schoten achter elkaar en meerdere jongens die zich ervoor wierpen", aldus Paes, die ook met volle teugen heeft genoten van de reacties van het thuispubliek. "Het is ook lekker om weer van alles naar je hoofd geslingerd te krijgen door de supporters van de tegenpartij. Dat hoort ook bij voetbal en dat mis je als je lang niet speelt."

Paes heeft lang geduld moeten hebben, nadat hij eind 2020 een hersenschudding opliep tegen Ajax en Oelschlägel zijn kans greep. Het duurde bijna drie maanden. Er waren testen waar ik aan moest voldoen. "Om hetzelfde reactievermogen te krijgen om weer met het team mee te kunnen doen. Ik begreep dat wel. Het is niet je linkerteen waar je last van hebt", blikt Paes terug. "Op dat moment niet, want je wil zo snel mogelijk spelen, maar als je er achteraf op terugkijkt dan is het een goede beslissing geweest."