Ook Ajax plaatst Daramy-statement: aanvaller van maximaal 13 miljoen is binnen

Ook Ajax plaatst Daramy-statement: aanvaller van maximaal 13 miljoen is binnen

22-08-2021 20:02 Laatste update: 20:08
255

Ajax en FC Kopenhagen hebben een akkoord bereikt over de transfer van Mohamed Daramy. Dat hebben de Amsterdammers zondagavond laten weten via de clubkanalen.

De aanvaller leek op weg naar Club Brugge, maar veranderde van gedachten toen Ajax zich meldde. FC Kopenhagen liet zondagmiddag al weten dat het met Ajax in gesprek was, maar beide clubs zijn er inmiddels uit. Ajax legt twaalf miljoen euro op tafel, maar de transfersom kan door middel van bonussen en andere variabelen oplopen tot dertien miljoen.

Wedden

Meer odds

Ajax moet er alleen nog uit zien te komen met het kamp-Daramy. Volgens De Telegraaf is Ajax van plan om de buitenspeler voor vijf seizoenen te contracteren. De Amsterdammers haalden Steven Berghuis al binnen, maar waren al langere tijd op zoek naar een extra buitenspeler. Nadat Kamaldeen Sulemana voor Stade Rennes koos en Steven Bergwijn te duur bleek, kwam Daramy in beeld.

De negentienjarige jeugdinternational van Denemarken moet de vierde zomeraankoop van Ajax worden. Naast Berghuis kwamen de keepers Remko Pasveer (Vitesse) en Jay Gorter (Go Ahead Eagles) al over.