Update: Olympique Lyon maakt transfer van Shaqiri officieel

Update: Olympique Lyon maakt transfer van Shaqiri officieel

22-08-2021 23:07 Laatste update: 23:05
33

Peter Bosz heeft zijn gewenste topversterking binnen. Olympique Lyon en Liverpool zijn tot een akkoord gekomen over de transfer van Xherdan Shaqiri.

Dat melden The Athletic en Fabrizio Romano zondagavond. De transfersom ligt rond de twaalf miljoen euro, volgens Liverpool en Lyon een realistisch bedrag voor een speler met nog maar een eenjarig contract. Shaqiri was weken geleden al persoonlijk rond met Lyon, waar hij voor drie seizoenen gaat tekenen.

Bosz schijnt bij de clubleiding van Lyon om Shaqiri gevraagd te hebben. Lyon kan wel wat versterking gebruiken, getuige het feit dat de Franse ploeg in drie wedstrijden nog geen overwinning geboekt heeft. Zondag zag Bosz zijn elftal een 3-1 voorsprong uit handen geven tegen Clermont Foot.

Het is de bedoeling dat Shaqiri ergens in de komende week naar Frankrijk afreist voor de laatste details, waaronder een medische keuring.

Update: Olympique Lyon heeft de transfer van Shaqiri via de officiële kanalen bevestigd. De aanvaller wordt voor meerdere seizoenen vastgelegd, vermoedelijk gaat het om drie jaar.