Ook Wiedemeijer komt met verklaring na controversieel Álvarez-moment

Ook Wiedemeijer komt met verklaring na controversieel Álvarez-moment

Gepubliceerd: zondag 22 augustus 2021 om 21:44zo 22-08-2021 om 21:44

Scheidsrechterscoördinator van de KNVB Reinold Wiedemeijer snapt dat Edson Álvarez zondag tegen FC Twente geen rode kaart gekregen heeft. Maar als de Mexicaan wél van het veld af had gemoeten, had hij daar begrip voor gehad.

Michal Sadílek ging een fel duel aan met Álvarez, die de Tsjech vervolgens een tik leek te geven. De speler van Ajax mocht echter blijven staan. "Higler zag het niet omdat hij de aanval volgde. De VAR kan dit natuurlijk wel zien en heeft geoordeeld of het wel of geen slaan is. Die vindt dat het geen gewelddadige impact heeft en dan blijkt het geen rood te zijn, maar geel. En dan grijp je als VAR niet in", zegt Wiedemeijer bij ESPN.

Slaan is slaan, oordeelt presentator Jan Joost van Gangelen. "Dat is waar, maar er moet wel een bepaalde intensiteit in zitten. Het moet wel gewelddadig zijn, dus bij zo'n klein tikkie.."

Als er rood gegeven was, had Wiedemeijer het wel begrepen. "Spelers nemen tegenwoordig een ontzettend groot risico in tijden van de VAR. Als er rood getrokken wordt, heeft geen enkele speler die dit doet iets te vertellen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Álvarez had eraf gemoeten

Ja
73%
Nee
27%
(2731 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws