VP's Elftal van de Week: Heerenveen levert drietal, PSV-, Feyenoord- en NEC-duo's

VP's Elftal van de Week: Heerenveen levert drietal, PSV-, Feyenoord- en NEC-duo's

23-08-2021 10:00
39

De laatste wedstrijd van speelronde 2 – AZ-Fortuna Sittard – wordt begin december pas gespeeld, maar wij blikken alvast terug op dit Eredivisie-weekend. SC Heerenveen gaf na een 3-0 voorsprong nog bijna een overwinning weg tegen RKC Waalwijk, maar is toch nog de hofleverancier van VP's Elftal van de Week: drie van de elf spelers speelden zaterdag in het Abe Lenstra Stadion. Ook Feyenoord, PSV en NEC zijn dubbel vertegenwoordigd.

Maarten Paes (FC Utrecht)
Het behaalde punt in Groningen was eigenlijk te veel eer, maar de gepassioneerde manier waarop de achterhoede van FC Utrecht het eigen strafschopgebied verdedigde, verdient toch complimenten. Paes was zaterdagavond het slot op de deur: de doelman heeft maandenlang geduld moeten, maar is weer eerste keus in Utrecht en bewijst voorlopig het gelijk van trainer René Hake.

Robin Pröpper (FC Twente)
Vak-P dat juicht voor Robin Pröpper. We hadden het een maand of twee geleden nooit kunnen bedenken, maar na de één na meest controversiële Eredivisie-transfer van deze zomer is het toch echt zo. De van buurman Heracles overgekomen aanvoerder was pas net als stormram naar het front gestuurd, toen de bal verleidelijk voor zijn linker kwam: lekkerder had Pröpper hem niet kunnen raken, geen kans voor Maarten Stekelenburg en een verdiend punt tegen Ajax.

Gernot Trauner (Feyenoord)
Hij begon met Marcos Senesi naast zich, toen kwam Wouter Burger hem vergezellen en uiteindelijk maakte Ramon Hendriks links achterin de wedstrijd vol. Het maakte Trauner allemaal weinig uit: de Oostenrijkse rots in de Kuip-branding bleef fier overeind en heeft in vijf officiële Feyenoord-wedstrijden nog geen doelpunt tegen gekregen. Bryan Linssen – over hem later meer – noemde hem al een 'topverdediger', Trauner is hard op weg om dat te bevestigen.

Armando Obispo (PSV)
Toen hij nog jeugdspeler was, dichtte Aad de Mos hem al meer toekomst toe dan Matthijs de Ligt. Na heel wat blessureleed en een jaartje Vitesse mag Obispo eindelijk bij PSV 1 laten zien wat hij kan. De verdediger profiteert van het roulatiesysteem van Roger Schmidt en liet zaterdag tegen sc Cambuur weer een prima indruk achter.

Tibor Halilovic (sc Heerenveen)
De Veermannetjes – over hen later meer – staan het vaakst in de Friese spotlights, maar Halilovic ontpopt zich ook tot sleutelspeler bij Heerenveen. Heerenveen durfde begin dit jaar de portemonnee te trekken voor de Kroaat en gaat daar hoogstwaarschijnlijk geen spijt van krijgen. Halilovic maakte al de eerste Eredivisie-goal van dit seizoen en onderscheidde zich ook tegen RKC Waalwijk met een mooie treffer.

Joey Veerman (sc Heerenveen)
We blijven even in Heerenveen, waar ze de komende dagen angstvallig naar de kalender zullen kijken. Veerman, vaste gast in deze rubriek, heeft zichzelf tegen RKC opnieuw in de etalage gezet. De Volendamse technicus zal geen zeventien of zestien miljoen euro op gaan leveren, zoals Afonso Alves en Miralem Sulejmani, maar een podiumplek in het lijstje met duurste uitgaande Heerenveen-transfers lijkt haalbaar: Chidera Ejuke (11,5 miljoen euro) is bij dezen gewaarschuwd!

Mikkel Duelund (NEC)
Na de valse Eredivisie-start tegen Ajax was het vrijdagavond weer feest in De Goffert. Duelund hing tegen PEC Zwolle al vroeg de slingers op. Bij zijn eerste assist kreeg hij nog hulp van Bram van Polen, maar nummer twee getuigde van grote klasse: wegdraaien, de bal nog even goed leggen en hem met precies de juiste snelheid aan Jonathan Okita meegeven. Heeft NEC een nieuw Deens pareltje in huis?

Bruma (PSV)
Wie weet wat er nog allemaal kan gebeuren tot 1 september, maar het is nu al één van de meest opmerkelijke revivals van het seizoen. Nog geen maand geleden was de allang afgeschreven miljoenenaankoop op een haar na speler van Besiktas, nu draait hij weer vrolijk mee bij PSV én staat hij voor de tweede keer op rij in ons Elftal van de Week. Tegen Cambuur was hij goed voor één hele mooie assist met de hak.

Henk Veerman (sc Heerenveen)
Waar Joey is, daar is naam- en plaatsgenoot Henk. De spits heeft echt wel zijn tekortkomingen, maar is – met de ervaring van zijn Sankt Pauli in zijn achterzak – een garantie voor dubbele cijfers per Eredivisie-seizoen. Tegen RKC maakte hij alvast de eerste twee, de kroon op zijn prima wedstrijd.

Ali Akman (NEC)
De eerder genoemde Duelund gaf de assists, Akman scoorde bij zijn NEC-debuut en groeide direct uit tot favoriet van het Nijmeegse publiek. Na zijn 1-0 met buitenkant rechts lukte vrijwel alles bij de Turkse spits. Zijn gewaagde ambitie – minstens vijftien treffers – maakt ons nieuwsgierig naar wat er nog gaat komen.

Bryan Linssen (Feyenoord)
Graziano Pellè, Bas Dost, Sam Lammers, Andraz Sporar: welke spits is er eigenlijk niet aan Feyenoord gelinkt? Maar hoe hard Feyenoord ook op zoek is naar een nieuwe aanvalsleider: het heeft wel de huidige topscorer van de Eredivisie in de gelederen. Linssen is eigenlijk bij gebrek aan beter in de spits gezet, maar vervult zijn rol in de eerste weken van het seizoen met verve. Zijn twee treffers tegen Go Ahead Eagles waren genoeg voor de overwinning en met een beetje geluk had hij zelfs een loepzuivere hattrick gemaakt.