'Ik heb AZ een voorstel gedaan voor een vijfjarig contract, ging Max niet op in'

'Ik heb AZ een voorstel gedaan voor een vijfjarig contract, ging Max niet op in'

23-08-2021 07:32
51

Marco Bizot heeft AZ de kans gegeven om hem in Alkmaar te houden. Dat bevestigt de dertigjarige doelman in De Telegraaf. Nadat een droomtransfer naar Olympiakos voor de tweede keer was afgeketst, wilde hij voor vijf jaar bijtekenen.

Bizot wilde deze zomer 'heel graag' naar het buitenland: een transfer naar Olympiakos leek in de maak. "Een wereldclub, de grootste van Griekenland. Bovendien: Piraeus is een fantastische plek om te wonen." Toch kwam het er niet van. "Olympiakos kwam er met AZ niet uit vanwege de 'cijfertjes'."

Olympiakos wilde niet meer op AZ wachten koos voor de transfervrije Tomas Vaclik (Sevilla). "Daar was ik doodziek van. Ik had er met mijn zaakwaarnemers ontzettend veel energie ingestoken. Tijdens mijn vakantie op Kreta heb ik eigenlijk alleen maar aan de telefoon gehangen, vijf à zes keer per dag."

Nadat Olympiakos en AZ weer in onderhandeling gingen en er wéér niet uitkwamen, besloot Bizot het heft in eigen handen te nemen. "Daarop heb ik AZ een voorstel gedaan voor een vijfjarig contract. Ik wilde zekerheid. Dacht: eerst nog een paar seizoenen keepen, daarna plaatsmaken voor een jonge doelman en een beetje a la Ron Vlaar bij de club betrokken blijven. Maar daar ging Max (directeur voetbalzaken Huiberts, red.) niet op in."

Een dag later meldde Stade Brest zich. "Toen ging het ineens heel erg snel. Ik heb in een paar uur mijn hele inboedel bij elkaar gepakt en de volgende dag zaten we al in Brest." Bizot keepte afgelopen vrijdag zijn tweede wedstrijd voor de club uit Bretagne. Hij ging niet vrijuit bij twee goals van Paris Saint-Germain (4-2 nederlaag).