'Dit is het begin van de voorsprong die PSV uiteindelijk op Ajax zal krijgen'

'Dit is het begin van de voorsprong die PSV uiteindelijk op Ajax zal krijgen'

23-08-2021 09:53
132

Willy en René van de Kerkhof hebben een goed weekend achter de rug. De PSV-iconen zagen 'hun' club zaterdag winnen van SC Cambuur (4-1), waarna regerend landskampioen Ajax een dag later punten morste bij FC Twente (1-1).

PSV staat voor het eerst sinds lange tijd weer boven Ajax op de Eredivisie-ranglijst (zes om vier punten). "Dit is zeker goed nieuws", reageert René van de Kerkhof bij Omroep Brabant. "Als je ziet dat FC Twente in de laatste minuten nog even de gelijkmaker scoort, is dat een opstekertje voor PSV."

Veel zegt het nog niet, weet René. Tegelijkertijd biedt het wel hoop. "Het is nog vrij vroeg in het voetbalseizoen, maar dit is mooi meegenomen. Volgens mij is dit het begin van de voorsprong die PSV uiteindelijk op Ajax zal krijgen."

PSV-coach Roger Schmidt gaf tegen Cambuur weer een groot aantal spelers rust. "Afgelopen jaar werd het spel van PSV steeds minder als er spelers gewisseld werden, maar nu gaat het steeds beter", aldus Willy. "De ploeg had zich alleen meer moeten belonen, met 5-1 of 6-1 zege. Of 6-2, want Cambuur heeft ook kansjes gekregen. Maar het gaat zeer voortvarend."