Burgzorg verklaart opmerkelijk juichgebaar: Ik maakte dat gebaar voor mezelf

Burgzorg verklaart opmerkelijk juichgebaar: "Ik maakte dat gebaar voor mezelf"

23-08-2021 10:18
32

Delano Burgzorg baarde zaterdagavond opzien tijdens Sparta-Heracles Almelo: de aanvaller verzorgde Heracles' gelijkmaker en haalde vervolgens zijn wijsvinger langs zijn lippen. Volgens Burgzorg wilde hij met dit gebaar zichzelf de mond snoeren.

De 22-jarige Amsterdammer was vorig seizoen een vaste waarde in Erve Asito, maar is inmiddels zijn basisplek kwijtgeraakt. Tegen PSV én tegen Sparta moest hij zichzelf tevredenstellen met een rol als invaller: op Het Kasteel haalde hij zijn gram, waarna hij uitpakte met zijn opmerkelijke juichgebaar. "Ik maakte dat gebaar voor mezelf, dat ik het moet laten zien en geen rare dingen moet doen", verklaarde hij na afloop in gesprek met TC/Tubantia. "Ik snap dat mensen iets anders denken, maar dat is niet zo. De trainer (Frank Wormuth, red.) had gelijk, ik was veel te laconiek en er met mijn hoofd niet bij."

Burgzorg en Wormuth steggelden in de voorbereiding namelijk over de ideale positie van de aanvaller: Burgzorg wilde graag in de spits spelen, terwijl Wormuth in hem een linksbuiten zag. De concurrentiestrijd op links is voorlopig in het voordeel van Bilal Basaçikoglu beslist, maar diens scorende concurrent heeft nu de knop omgezet. "De trainer had gelijk, ik heb te weinig laten zien. Ik denk en speel te gemakkelijk", aldus Burgzorg. "Als ik top ben, is de linkerflank voor mij, dat durf ik wel te zeggen."