Hugo de Jonge trekt conclusie na Kuip-bezoek en wil staantribunes sluiten

Hugo de Jonge trekt conclusie na Kuip-bezoek en wil staantribunes sluiten

23-08-2021 14:33 Laatste update: 15:17
281

Hugo de Jonge was zondag toeschouwer bij Feyenoord-Go Ahead en kon wel lachen om de boodschap die de Feyenoord-fans voor hem hadden. De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport blijft er echter bij dat de coronamaatregelen te weinig worden nageleefd in de voetbalstadions.

De Jonge waarschuwde voor het weekend al, naar aanleiding van de eerste Eredivisie-speelronde. De clubs mochten hun stadions slechts gedeeltelijk vullen, maar gingen creatief om met de bezetting. "Het moet het komende weekend beter dan het de afgelopen weekenden ging. Als mensen niet gewoon blijven zitten, en de stadions niet voor maximaal twee derde zijn gevuld, kan dat reden zijn om de maatregelen weer aan te scherpen", liet hij toen weten.

Het kwam de CDA-politicus zondagmiddag op een spandoek en een spreekkoor ('Hugo: zitten en muil houwe' en "Hugo, houd je bek") te staan. De Jonge kon met eigen ogen zien hoe het eraan toeging in het voetbalstadion en trok twee conclusies. "De spreiding van publiek in stadions was echt beter. De toegangsbewijzen werden goed gecontroleerd. Maar je zag ook in een aantal vakken dat hossen op een kluitje soms toch echt voorkwam", benoemt hij tegenover het Algemeen Dagblad een belangrijke kanttekening. "Dat moeten we echt niet doen, zover zijn we nog niet."

Deze week vindt er weer overleg tussen Den Haag en de burgemeesters plaats. De Jonge pleit voor het dichtgooien van staantribunes en het meer verspreiden van seizoenkaarthouders. "Het kan goed gaan, je wil ook gewoon dat dit mogelijk blijft, ik hoop het ook. Stappen terug zetten is precies niet wat je wil."