Update: Brighton shopt bij Getafe en helpt FC Barcelona aan extraatje

Update: Brighton shopt bij Getafe en helpt FC Barcelona aan extraatje

31-08-2021 12:58 Laatste update: 12:55
68

Het financieel geplaagde FC Barcelona houdt een bescheiden extraatje over aan de transfer van jeugdproduct Marc Cucurella. De 23-jarige linkspoot staat op het punt om Getafe te verruilen voor het Engelse Brighton & Hove Albion en Barça gaat een graantje meepikken.

Cucurella speelde in het seizoen 2017/2018 zeven Copa del Rey-minuten in het eerste van FC Barcelona en werd vervolgens bij Eibar en Getafe gestald. Die laatste club nam hem in 2020 definitief over van Barça: tijdens die transfer werd een gelimiteerde transfersom van achttien miljoen euro én een doorverkooppercentage van tien procent voor de Catalanen afgesproken.

Brighton is bereid om aan die clausule van achttien miljoen te voldoen en de deal zal binnen enkele uren afgerond worden, weten meerdere Spaanse media, waaronder Marca en RAC1. Het houdt in dat Barcelona, dat nog altijd uit alle macht probeert om zijn financiële huishouding in balans te krijgen, 1,8 miljoen euro bij kan schrijven.

Update: Brighton heeft de transfer van Cucurella bevestigd: de club van Kjell Scherpen en Joël Veltman doet geen mededelingen over de transfersom, maar wil wel kwijt dat Cucurella voor vijf jaar heeft getekend. "Marc heeft bij FC Barcelona een geweldige opleiding gehad en heeft in de Spaanse competitie en in de vertegenwoordigende elftallen een geweldige indruk achtergelaten", laat manager Graham Potter weten.