Fofana schittert tijdens Jong PSV-Eindhoven, Jong AZ wint ook derde KKD-duel

23-08-2021 21:55 Laatste update: 22:00
53

Jong PSV heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Tegen stadsgenoot FC Eindhoven won de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy met 3-2. Jong AZ wist op het laatste moment drie punten te pakken tegen TOP Oss: 1-0.

Jong PSV - FC Eindhoven 3-2
De eerste overwinning van Jong PSV in dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen is een feit. Op De Herdgang werd FC Eindhoven met 3-1 verslagen. Vooral de eerste helft van de thuisploeg was sterk. De ploeg kwam op een 1-0 voorsprong via Fodé Fofana en vlak voor rust zette Amin Mohammed Doudah de 2-0 op het scorebord.

In de tweede helft leek het van kwaad tot erger te gaan voor Eindhoven, zeker toen Fofana er met zijn tweede van de avond voor zorgde dat de marge naar drie ging. Twee minuten later profiteerde Dave de Meij echter van een fout van Jong PSV-keeper Vincent Müller, die ver uit zijn doel kwam. Hij was echter niet op tijd bij de bal en zag De Meij simpel de 3-1 maken.

Eindhoven mocht weer hopen, toen Doudah na ongeveer zestig minuten spelen zijn tweede gele kaart pakte. De uitploeg had met een man meer het betere van het spel, maar de 3-2 liet lang op zich wachten. Enrico Hernandez maakte vlak voor tijd de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij voor Eindhoven. Het betekent de eerste overwinning voor Jong PSV, dat nu op vier punten staat na drie wedstrijden. Eindhoven heeft hetzelfde puntenaantal, maar een minder doelsaldo.

Jong AZ - TOP Oss 1-0
Jong AZ en TOP Oss begonnen het seizoen allebei met twee overwinningen uit de eerste twee wedstrijden, maar leken het maandagavond allebei te moeten doen met één punt. Totdat Iman Griffith de Alkmaarder in de 92e minuut op voorsprong zette. Het betekent de derde overwinning voor Jong AZ dit seizoen. Daarmee staat de ploeg bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie. Het is de enige ploeg met de volle buit na drie wedstrijden.