Milan start Serie A-seizoen goed, speciale feestavond voor West Ham en Antonio

23-08-2021 22:15 Laatste update: 23:06
6

Het is Jeroen Zoet en Spezia niet gelukt om een 0-2 voorsprong over de streep te trekken op bezoek bij Cagliari. Na een uur spelen stond het 0-2, maar uiteindelijk eindigde het in 2-2. AC Milan begon het Serie A-seizoen met een 0-1 overwinning op Sampdoria, terwijl West Ham United én Michail Antonio schitterden tegen Leicester City.

West Ham United - Leicester City 4-1
West Ham United staat na twee Premier League-speelrondes bovenaan. The Hammers wonnen in eigen huis overtuigend met 4-1 van Leicester City. In de beginfase van het duel ging het gelijk op, maar na de openingstreffer van Pablo Fornals ging het snel mis voor The Foxes. Vlak voor rust moest Ayoze Pérez inrukken, nadat hij veel te hard doorging op de benen van Fornals. Scheidsrechter Michael Oliver zag het in eerste instantie niet, maar de VAR greep in.

Met een man minder kwam Leicester er na de rust nauwelijks meer aan te pas. Saïd Benrahma maakte de 2-0 op aangeven van Antonio. Youri Tielemans deed nog wel wat terug voor Leicester, maar Antonio zorgde ervoor dat West Ham zich eigenlijk geen moment druk hoefde te maken. Hij schoot de 3-1 hard achter Kasper Schmeichel, waarmee hij de all time Premier League-topscorer is van West Ham. Niet veel later maakte hij ook de 4-1. Dat doelpunt vierde hij door met een pop van zichzelf te gaan dansen.

Sampdoria - AC Milan 0-1
AC Milan is de Serie A gestart met een benauwde 0-1 overwinning op bezoek bij Sampdoria. De enige treffer van de wedstrijd werd al na negen minuten gemaakt. Brahim Díaz schiet de bal in eerste instantie niet goed in, maar Sampdoria-keeper Emil Audero krijgt zijn handen er niet goed achter. Hier bleef het ook bij in Genoa.

Cagliari - Spezia 2-2
Spezia leek lang af te stevenen op een overwinning tegen Cagliari, maar gaf in de laatste dertig minuten van de wedstrijd een 0-2 voorsprong uit handen. De ploeg, met Zoet onder de lat, pakte via Emmanuel Gyasi en Simone Bastoni een marge van twee doelpunten, maar dat was niet genoeg.

Na rust knokte Cagliari zich terug. Twee doelpunten van João Pedro zorgden ervoor dat de thuisploeg alsnog een punt overhield aan het treffen met Spezia.

Getafe - Sevila 0-1
Sevila heeft op het allerlaatste moment de drie punten weggesnoept op bezoek bij Getafe. De 0-0 stand stond tot minuut 90 op het scorebord, maar diep in blessuretijd bewees nieuwkomer Erik Lamela zijn waarde voor Sevilla. Vorige week maakte de Argentijn al twee treffers tegen ..., deze week zorgt hij voor de 0-1 overwinning voor zijn ploeg. Rafa Mir schoot de bal in eerste instantie tegen de paal, maar Lamela was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken.