Ongeneeslijk zieke Feyenoord-fan over laatste saluut in De Kuip: Was fantastisch

Ongeneeslijk zieke Feyenoord-fan over laatste saluut in De Kuip: "Was fantastisch"

24-08-2021 08:20
29

De Eredivisie-wedstrijd Feyenoord-Go Ahead Eagles van zondag stond in het teken van Feyenoord-fan Marco van den Wildenberg, in Rotterdam bekend als DJ Provox. De ongeneeslijk zieke supporter stapt binnenkort uit het leven en bezocht zondagmiddag voor de laatste keer De Kuip.

Van den Wildenberg stond jarenlang in het Rotterdamse café 't Vinkje, waar veel Feyenoord-fans kwamen, en heeft jarenlang moeten vechten tegen keelkanker. DJ Provox – een verwijzing naar het buisje dat operatief in zijn slokdarm is geplaatst – is in de loop der jaren aan zijn stembanden en zijn tong geopereerd, kan niet meer praten maar zijn ziekte kon nooit definitief uitgebannen worden. 'Voor mij is het goed. Ik heb een heel mooi leven gehad', heeft hij in een bericht aan het Algemeen Dagblad laten weten.

Zijn vrienden en familie vonden echter dat Van den Wildenberg nog één eerbetoon verdiende: zondag stond hij nog één keer oog in oog met Het Legioen. "Het was fantastisch en heel emotioneel tegelijkertijd", aldus zoon Joey in gesprek met het AD. "Normaal kan ik lekker lullen, maar ik wist even niets te zeggen. Het is zo fijn dat we dit samen hebben kunnen doen, een herinnering voor de rest van mijn leven. Feyenoord is en blijft ons cluppie."

Op 1 september zal Van den Wildenberg overlijden, bericht het AD. De fan is echter blij dat hij nog één keer naar De Kuip kon. 'Van het oorverdovende lawaai krijg ik nu nog kippenvel. De hele tweede helft zat ik op mijn stoeltje te denken aan wat me overkomen was. Wat was dit mooi!'