De Mos klaar met 'gezeur': 'Kijk hoe hij er bij PSV tussen zit met maat 50'

De Mos klaar met 'gezeur': 'Kijk hoe hij er bij PSV tussen zit met maat 50'

24-08-2021 10:12 Laatste update: 25-08-2021 09:10
88

Ibrahim Sangaré is onmisbaar voor PSV. Dat stelt Aad de Mos, die het niet eens is met de kritiek op de Ivoriaanse middenvelder, in een video-item van het Eindhovens Dagblad.

Na de Champions League-kraker tussen Benfica en PSV (2-1) laaide de discussie rond Sangaré weer op, maar De Mos is fan van de balveroveraar en weet na PSV - SC Cambuur helemaal genoeg. "Hij werd duidelijk gemist", zegt De Mos over Sangaré, die tegen Cambuur op de bank begon.

"Mensen zitten altijd te zeuren over zijn balverlies, maar moet je eens kijken hoe vaak hij ertussen zit met de punt van zijn schoen en zijn maat 50", vervolgt de oud-trainer. "Kijk, na zijn onderschepping onthoudt men alleen maar de pass van Mario Götze of het schot van Cody Gakpo, maar de aanval ontstaat bij Sangaré."

PSV speelt dinsdagavond de Champions League-return tegen Benfica, dat in de eerste ontmoeting met 2-1 te sterk was. Sangaré krijgt hoogstwaarschijnlijk een basisplaats van trainer Roger Schmidt. "Hij is een cruciale speler, een topspeler", zei de Duitse trainer maandag op de persconferentie in het Philips Stadion.