Toekomst Ronaldo onzeker: welke Premier League-optie is het best voor CR7?

Toekomst Ronaldo onzeker: welke Premier League-optie is het best voor CR7?

24-08-2021 12:00
40

De toekomst van Cristiano Ronaldo is ongewis. Paris Saint-Germain en Real Madrid ontkenden al interesse in de Portugees te hebben, terwijl hijzelf liet doorschemeren alleen naar Engelse ploegen te willen die actief zijn in de Champions League. Lukt dat niet, blijft hij bij Juventus. Wat is, met nog één week te gaan, de beste van de vier opties voor Ronaldo?

Filosofie van Pep – Manchester City
Ronaldo in het sterrenensemble van Manchester City? Wie weet... Wanneer het hem enkel om de Champions League te doen is, lijken The Citizens de beste keus voor de Portugese superster. Al rijst de vraag of hij in het plaatje van Pep Guardiola past. De visie van de Spaanse oefenmeester wijkt nogal af van de manier hoe Ronaldo zijn hele loopbaan heeft gespeeld.

Alleen onder Zinedine Zidane bij Real Madrid was Ronaldo onderdeel van een geoliede machine die het combinatievoetbal tot in de details beheerste. Verder speelde hij voornamelijk in one man army's, waarin vrijwel alles om hem draaide. Guardiola is daar in elk geval geen voorstander van. Hij wil, met continu druk zettende aanvallers, een tegenstander de wil opleggen. Daarnaast zitten zijn beste spelers – door de breedte van de selectie – vaker op de bank dan hen lief is. Of Ronaldo daar op zijn 36ste nog zin in heeft, valt te bezien.

Terug op het oude nest – Manchester United
Het zou wat zijn: Ronaldo die zijn carrière afsluit waar hij groot geworden is. Met onder meer Marcus Rashford, Jadon Sancho en Mason Greenwood onder zijn vleugels en landgenoot Bruno Fernandes aan zijn zijde is het op papier een elftal dat hoge ogen kan gooien in de Champions League. Bijkomend voordeel is dat Ronaldo samengespeeld heeft met United-coach Ole Gunnar Solksjær, waardoor de Noorse manager weet wat hij met de routinier in huis haalt.

Wanneer Manchester United hem kan overtuigen om naar de industriestad te komen, kan het een schot in de roos zijn. Aan de andere kant, de club heeft in 2016/2017 voor het laatst een prijs gepakt. Wil Ronaldo nog één keer zijn waarde aan het voetbal bewijzen en durft hij de gok aan om zijn oude club naar nieuwe prijzen te leiden? Of kiest hij voor een veiligere optie?

Huidige Champions League-winnaar – Chelsea
Een koningskoppel lijkt in de maak, wanneer Ronaldo naast Romelu Lukaku in de punt van de aanval geposteerd wordt. People manager Thomas Tuchel kan er wellicht nog één keer voor zorgen dat de Portugees zijn topniveau haalt. De speelwijze van de Duitse trainer komt het meest overeen met wat Ronaldo het grootste gedeelte van zijn carrière gewend is geweest.

Tuchel heeft van Chelsea een motor gemaakt waar defensieve zekerheid is ingebouwd en waar de ploeg met snel aanvalsspel een tegenstander pijn kan doen. Dit verschilt weinig van het Juventus van nu en het Real Madrid onder Carlo Ancelotti en José Mourinho. In dat opzicht zou Ronaldo niet lang hoeven acclimatiseren bij Chelsea.

Rol als nummer 9 – Liverpool
Last but not least: Liverpool. Mocht Ronaldo bij Liverpool tekenen, dan lijkt het aannemelijk dat hij een centrale rol op het veld krijgt. Maar met Mohamed Salah en Sadio Mané op de flanken, is het wel een voorhoede om van te watertanden. Wat The Reds al een tijdje missen is een echte '10', die de voorhoede van aanvoer voorziet. Maar met Ronaldo in de ploeg krijgt Liverpool een aanval die op jaarbasis zeker zestig goals moet kunnen maken, waardoor een middenveld met drie controleurs geen probleem lijkt.

Als Jürgen Klopp een Liverpool - dat niet geteisterd wordt door blessureleed én met Ronaldo - aan de aftrap krijgt, is Anfield een plausibele bestemming voor de Champions League-beker. Klopp weet als geen ander hoe hij zijn spelers moet begeleiden: kan hij nog één keer het beste in CR7 naar boven halen? Over een week weten we meer over de toekomst van de Portugese vedette.

(Lars Teunissen/VoetbalPrimeur)