Noorwegen maakt selectie bekend: één Feyenoord-aankoop wel, andere niet

Noorwegen maakt selectie bekend: één Feyenoord-aankoop wel, andere niet

24-08-2021 13:58
42

Marcus Holmgren Pedersen mag dromen van zijn debuut voor het Noorse elftal tegen Oranje. De Feyenoord-back is onderdeel van de 26-koppige selectie voor de drie WK-kwalificatiewedstrijden begin september.

Het is de eerste keer dat bondscoach Stale Solbakken Pedersen in de definitieve selectie heeft opgenomen. Voor de andere Noorse aankoop van Feyenoord, Fredrik Aursnes, is geen plek bij de selectie. AZ'er Fredrik Midtsjo is eveneens niet opgeroepen, net als voormalig AZ-back Jonas Svensson. Hij staat zijn plek af aan Pedersen. De bekendste namen in de selectie van Noorwegen zijn Borussia Dortmund-doelpuntenmachine Erling Haaland en kersverse Arsenal-aanwinst Martin Odegaard.

Op 1 september neemt het Nederlands elftal van Louis van Gaal het in Oslo op tegen Noorwegen. De Noren spelen diezelfde week ook tegen Letland en Gibraltar. Van Gaal maakt vrijdag zijn definitieve selectie bekend in aanloop naar de drie kwalificatieduels. Nederland staat momenteel op plek twee in de groep, met zes punten uit drie wedstrijden. Noorwegen staat op doelsaldo onder Oranje, maar met hetzelfde aantal punten. Turkije leidt de groep met zeven punten.