Seksfeestje bij Brann schokt Noorse voetbalwereld: spelers komen met verklaring

Seksfeestje bij Brann schokt Noorse voetbalwereld: spelers komen met verklaring

24-08-2021 14:36
99

De seksfeestrel bij SK Brann houdt de gemoederen twee weken na de gebeurtenis nog altijd bezig. Twee spelers dienden zelf hun ontslag in, terwijl een langdienende kracht door de clubleiding werd weggestuurd. De overige negen hoofdpersonen komen met een uitgebreide verklaring.

'Wij betreuren wat we gedaan hebben. We begrijpen volledig dat dit voor woede heeft gezorgd en bieden iedereen die Brann en het Noorse voetbal lief heeft onze excuses aan', begint het statement. Twee weken geleden kwam het bericht naar buiten dat twaalf spelers van de Noorse club een seksfeestje gehad zouden hebben in het stadion van de club. Volgens lokale media zijn ze door beveiligingscamera's vastgelegd in het gezelschap van vier vrouwen.

Het zorgde de voorbije week al voor veel ophef in Noorwegen. Kristoffer Barmen, die al sinds zijn jeugd bij Brann speelt, is op staande voet ontslagen. Hier wil de 28-jarige middenvelder het niet bij laten: hij overweegt samen met zijn advocaat een rechtszaak aan te spannen. Naast Barmen ging de club in onderling overleg met keeper Mikkel Andersen en verdediger Vegard Forren uit elkaar. 

De negen andere spelers komen twee weken na dato met een verklaring. Ze bieden hun excuses aan, maar benadrukken dat ze zich niet herkennen in sommige dingen die op social media geschreven zijn. 'We distantiëren ons volledig van de berichten dat we drugs zouden hebben gebruikt. We hebben alcohol gedronken, maar er zijn geen drugs in het spel geweest.'

Het negental laat het bij een eenmalige verklaring, zo besluiten ze het statement. 'Het is nu een persoonlijke zaak geworden waarop we verder niet meer zullen reageren. We hopen dat men dit begrijpt.' Sportief gezien gaat het ook niet goed met de club. Ondanks dat de negen spelers in genade zijn aangenomen, kunnen ze vooralsnog niet voorkomen dat Brann op de laatste plek staat in de Noorse competitie.