Primeur voor Ajax-aanwinst Daramy: Hjulmand roept vleugelaanvaller op

Primeur voor Ajax-aanwinst Daramy: Hjulmand roept vleugelaanvaller op

24-08-2021 15:09
73

Mohamed Daramy kan in september gaan debuteren voor de Deense nationale ploeg. De nieuwste aanwinst van Ajax is door bondscoach Kasper Hjulmand opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Schotland, Faeröer en Israël.

De bondscoach heeft 26 spelers opgeroepen en Daramy is één van de acht aanvallers die in de definitieve Deense selectie zitten. De vleugelspeler, die voor een bedrag van rond de dertien miljoen euro naar Ajax zal verkassen, gaat concurreren met spelers als Yussuf Poulsen, Martin Braithwaite en Kasper Dolberg om een basisplaats.

Daramy maakte nog nooit eerder deel uit van de A-selectie van Denemarken, maar speelde wel jeugdinterlands voor het land. Zijn goede spel voor FC Kopenhagen heeft hem nu een plekje in het 'grote' Deense elftal opgeleverd.

De Deense selectie herbergt met Nicolai Boilesen, Rasmus Kristensen en Joachiim Andersen nog drie spelers die ooit in de Eredivisie speelden. Met Boilesen en Daramy komt het totale aantal spelers dat in Nederland actief is of is geweest daarmee op vijf. De Denen wonnen hun eerste drie wedstrijden in de WK-kwalificatiepoule en kunnen goede zaken doen met drie nieuwe zeges.