Opsteker voor Koeman en Barça: 'gedroomd aanvalstrio' is eindelijk in training

Opsteker voor Koeman en Barça: 'gedroomd aanvalstrio' is eindelijk in training

24-08-2021 15:52
30

Ansu Fati is na ruim negen maanden weer terug op het trainingsveld van FC Barcelona. Het achttienjarige toptalent liep in november vorig jaar een knieblessure op, maar kan nu weer aan groepsoefeningen meedoen.

Trainer Ronald Koeman maakte tijdens zijn eerste maanden bij Barcelona veelvuldig gebruik van Fati, maar in november raakte de jonge aanvaller geblesseerd in de wedstrijd tegen Real Betis en moest hij een operatie ondergaan. Na een terugslag in de revalidatie moest de Spanjaard ook het EK overslaan, maar nu is hij weer present op het trainingsveld.

Dat is goed nieuws voor Koeman, die na het vertrek van Lionel Messi iedere aanvaller goed kan gebruiken. De Nederlandse oefenmeester heeft de beschikking over Memphis Depay en Antoine Griezmann en zal blij zijn dat zijn jonge aanvaller weer naar speeltijd toe kan gaan werken. Dat drietal is volgens Spaanse media de gedroomde aanvalslinie van Koeman.

Wanneer Fati speelminuten kan gaan opdoen moet nog blijken. De eerstvolgende wedstrijd van de Catalanen is aanstaande zondag thuis tegen Getafe, maar dat komt waarschijnlijk te vroeg voor het toptalent met roots in Guinee-Bissau.