Doek valt na 35 jaar definitief voor Italiaanse club Chievo Verona

Doek valt na 35 jaar definitief voor Italiaanse club Chievo Verona

25-08-2021 08:39 Laatste update: 08:45
100

De Italiaanse club Chievo Verona verdwijnt definitief uit de voetballerij. Chievo kampt al jaren met grote financiële problemen en is er niet in geslaagd om een nieuwe koper te vinden, waardoor de club na 35 jaar verdwijnt uit het Italiaanse profvoetbal.

De club met het kanariegele shirt werd vorig seizoen nog achtste in de Serie B, maar werd door financiële problemen eind juli van dit jaar teruggezet naar de Serie D. Chievo had tot dinsdag de tijd om een nieuwe koper te realiseren, maar daarin is de club helaas niet geslaagd. Omdat de club momenteel nog steeds niet over een koper beschikt, mag Chievo niet toetreden tot de competitie van het aankomende seizoen.

Van 2001 tot 2019 speelde Chievo bijna onafgebroken op het hoogste niveau in Italië. In deze periode wist de club de voorronde van de Champions League en de UEFA Cup te behalen. Afgelopen seizoen speelde Chievo zelfs nog een wedstrijd voor promotie naar de Serie A. De club eindigde als achtste en mocht daarom meedoen aan de play-offs voor promotie. Daarin wist Chievo echter niet af te rekenen met Venezia, dat later wél wist te promoveren naar het hoogste niveau in Italië.