Van Ginkel reageert op explosief interview: 'Ik wil die Champions League halen'

Van Ginkel reageert op explosief interview: 'Ik wil die Champions League halen'

25-08-2021 10:15
126

Marco van Ginkel heeft op de persconferentie na PSV - Benfica tekst en uitleg gegeven over zijn irritaties. De aanvoerder baalde van het feit dat hij gewisseld werd en uitte kritiek op trainer Roger Schmidt.

Kort na het veelbesproken interview met RTL7 schoof Van Ginkel aan voor de persconferentie in het Philips Stadion. "Natuurlijk speelden de emoties mee, want je ligt eruit", zei de middenvelder. "En het is nooit leuk om gewisseld te worden. Ik wil gewoon die Champions League halen. Niet alleen ik, maar de hele groep."

Spijt van zijn woorden lijkt Van Ginkel niet te hebben: de irritaties waren in zijn ogen terecht. "Op het laatst maakten we wat verkeerde keuzes. Bijvoorbeeld een korte corner die in de laatste vijf minuten twee keer mislukte. Maar daarna namen we 'm wéér kort en verloren we de bal. Dan denk ik: Kom op, we moeten naar die goal... Dat miste ik een beetje."

Schmidt kreeg na de Champions League-eliminatie van PSV veel kritiek te verduren, van onder meer Wesley Sneijder en Jan Boskamp. Van Ginkel zei bij RTL7 ideeën te hebben gemist om de broodnodige goal te forceren tegen het tiental van Benfica.