De Mos wijst Vitesse op Anderlecht-uitblinker: 'De man die in topvorm verkeert'

De Mos wijst Vitesse op Anderlecht-uitblinker: 'De man die in topvorm verkeert'

25-08-2021 11:52 Laatste update: 13:01
27

Vitesse is de uitgesproken underdog in de Conference League-return tegen Anderlecht. Dat stelt Aad de Mos in gesprek met de Belgische editie van VoetbalPrimeur. Het spectaculaire heenduel in Brussel eindigde zonder winnaar (3-3).

Donderdagavond gaan Vitesse en Anderlecht vanaf 19.00 uur op herhaling in Arnhem. De Belgische recordkampioen heeft volgens De Mos de beste papieren. "Ik geef Anderlecht nog steeds zeventig procent kans om door te stoten ten koste van Vitesse", zegt hij tegen VoetbalPrimeur.be.

"Ik zeg dat omdat Anderlecht de betere ploeg was in de heenwedstrijd én ik de laatste wedstrijd van Vitesse heb gezien in de competitie", doelt De Mos op de zeperd van Vitesse tegen Willem II (0-3). "Als ik Kompany (Anderlecht-trainer, red.) was, zou ik vol op de aanval spelen. Eigenlijk zoals ze speelden in het slot van het heenduel toen Vitesse nog voorstond. Toen moesten ze wel aanvallen."

Vitesse moet extra letten op Benito Raman, aldus De Mos. De Belg scoorde vorige week twee keer. "Hij is toch een belangrijke schakel in het team. Raman is de man bij Anderlecht die momenteel in topvorm verkeert. Een speler als Wesley Hoedt zou ik ook laten staan in de verdediging. Spelers maken soms nu eenmaal fouten. Ik geloof niet dat hij opnieuw in de fout gaat. Hij zal geleerd hebben van zijn fouten."