Atlético haalt tweede grote aankoop binnen: 30 miljoen voor Olympisch kampioen

Atlético haalt tweede grote aankoop binnen: 30 miljoen voor Olympisch kampioen

25-08-2021 13:10
16

Atlético Madrid heeft beet, voor naar verluidt dertig miljoen euro. Olympisch voetbalkampioen Matheus Cunha komt over van het Duitse Hertha BSC, heeft de regerend Spaans landskampioen woensdagmiddag bekendgemaakt via de officiële kanalen.

Cunha won op 7 augustus met Brazilië de Olympische finale tegen Spanje – de openingstreffer kwam van zijn voet – en heeft ruim twee weken later zijn transfer naar de Spaanse hoofdstad afgerond. Daar heeft hij zijn medische keuring doorstaan en zijn contract ondertekend: Cunha is de komende vijf seizoenen speler van Los Rojiblancos.

De 22-jarige aanvaller is de tweede grote aankoop van Atlético deze zomer. De titelhouder van de Primera División versterkte zich in een eerder stadium al met Rodrigo De Paul, die na het winnen van de Copa América met Argentinië voor 35 miljoen overkwam van Udinese.

Atlético verloor in de voorbereiding van Feyenoord, maar is het nieuwe La Liga-seizoen goed begonnen. Na een 1-2 zege bij Celta de Vigo en een 1-0 tegen Elche staat de teller op zes punten na twee wedstrijden.