'AZ is weer de partij die zich uitspreekt, net als met de competitieafwikkeling'

'AZ is weer de partij die zich uitspreekt, net als met de competitieafwikkeling'

25-08-2021 21:15
177

Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ, heeft geen goed woord over voor zenders die een bod deden op de uitzendrechten van de wedstrijd van zijn club tegen Celtic. Omdat er geen akkoord gesloten is, kunnen fans het duel niet op tv bekijken.

De rechten voor de voorrondes van de Europa League zijn in handen van clubs zelf, die vervolgens een deal kunnen sluiten met een zender. De aanbiedingen die AZ heeft gehad voor de thuiswedstrijd tegen Celtic waren volgens Eenhoorn echter niet om over naar huis te schrijven. "De productiekosten bleken hoger te zijn dan de inkomsten", zegt hij tegen De Telegraaf.

De geboden bedragen waren nog nooit zo laag, liet de directeur weten. "Wat de reden daarvan is, zal de toekomst verder uitwijzen. Uiteindelijk moet er iemand een keer een standpunt innemen en dat hebben wij gedaan. AZ is wel vaker de partij die zegt: dit klopt volgens ons niet, net als de competitieafwikkeling van twee seizoenen geleden. Het gaat ons om het grotere geheel. Wat is de ontwikkeling hiervan?"