'Botman is topkandidaat om Koundé te vervangen en kan ook naar Wolverhampton'

'Botman is topkandidaat om Koundé te vervangen en kan ook naar Wolverhampton'

25-08-2021 21:38
24

Sven Botman staat in de belangstelling van Wolverhampton Wanderers. Dat nieuws brengt Fabrizio Romano woensdagavond. Ook Sevilla zou de Nederlandse stopper op het lijstje hebben gezet.

Wolves bereidt de gesprekken met Lille OSC over een transfer van Botman op dit moment voor, weet de Italiaanse transferexpert. Eerder zou Duje Caleta-Car van Olympique Marseille in beeld zijn geweest, maar die overstap is voorlopig 'on hold' gezet. Botman staat er beter op en is de gewenste kandidaat.

Naast de Engelse middenmoter denkt ook Sevilla aan de komst van de voormalig Ajacied. Zij staan op het punt om Jules Koundé aan Chelsea te verkopen en kunnen dan wel een nieuwe centrale verdediger gebruiken. Botman zou die vacature perfect in kunnen vullen en is dan zelfs 'top target'.

Botman maakte in zijn eerste seizoen bij Lille heel veel indruk. Hij kwam in 37 van de 38 competitiewedstrijden in actie en werd kampioen met Les Dogues. De Fransen namen hem in de zomer van 2020 voor acht miljoen euro over van Ajax, maar lijken een veelvoud van dat bedrag terug te gaan verdienen.