'Verdonk strijkt één jaar na Feyenoord-vertrek weer neer in Eredivisie'

'Verdonk strijkt één jaar na Feyenoord-vertrek weer neer in Eredivisie'

26-08-2021 10:12 Laatste update: 10:23
26

NEC lijkt zich op korte termijn te gaan versterken met Calvin Verdonk. De 24-jarige verdediger moet volgens Voetbal International de nieuwe linksback in de Nijmeegse ploeg worden.

Verdonk is op dit moment in Nijmegen om zijn Eredivisie-terugkeer af te ronden, meldt VI. NEC neemt hem - vermoedelijk op huurbasis - over van de Portugese club Famalicão, dat hem vorig seizoen oppikte bij Feyenoord. In Portugal speelde Verdonk twaalf competitiewedstrijden. Famalicão eindigde in de middenmoot.

Bij NEC gaat Verdonk de concurrentiestrijd aan met Souffian El Karouani, die in de eerste twee wedstrijden van het seizoen als linksback werd opgesteld door trainer Rogier Meijer. Na de oorwassing tegen Ajax (5-0) won NEC afgelopen weekend met 2-0 van PEC Zwolle.

Verdonk is niet onbekend met NEC: in het seizoen 2017/2018 werd hij door Feyenoord verhuurd aan de Nijmeegse club. Hij was er basisspeler. Verdonk speelde ook een jaar bij FC Twente, waar Ted van Leeuwen - de huidige technisch directeur van NEC - toen nog werkzaam was.

Marseille-Real Madrid
Op de achtergrond werkt NEC ook aan de komst van Pedro Ruiz. De Spaanse spits moet gehuurd worden van Olympique Marseille, dat hem gaat overnemen van Real Madrid.