NEC beëindigt langdurige zoektocht: spits van Madrid via Marseille naar Nijmegen

NEC beëindigt langdurige zoektocht: spits van Madrid via Marseille naar Nijmegen

Gepubliceerd: donderdag 26 augustus 2021 om 16:06do 26-08-2021 om 16:06

Laatste update: donderdag 26 augustus 2021 om 16:13do 26-08-2021 om 16:13

NEC heeft zijn zoektocht naar een nieuwe aanvalsleider afgerond. De Nijmeegse Eredivisie-promovendus neemt de bij Real Madrid opgeleide Pedro Ruiz op huurbasis voor twee seizoenen over van Olympique Marseille.

NEC begon het seizoen met alleen Ole Romeny (vorig seizoen nog verhuurd aan Willem II) in de spits, maar heeft na Ali Akman een nieuwe optie in huis gehaald. Ruiz verruilde jeugdliefde Real Madrid onlangs voor Olympique Marseille en wordt door de Fransen direct in De Goffert gestald. NEC krijgt de komende twee seizoenen de beschikking over de 21-jarige Andalusiër, die bijna twee meter aan lichaamslengte meeneemt.

De spits kan niet wachten om te beginnen aan zijn avontuur in Nijmegen. "Ik ben heel blij om bij NEC te tekenen", vertelt de Spanjaard op de clubsite. "De afgelopen tijd heb ik veel contact gehad met betrokkenen bij NEC en het deed me goed om te merken hoe graag ze me wilden tekenen. Ik kijk er naar uit om wedstrijden te spelen in het Goffertstadion, doelpunten te maken en doelpunten te vieren met onze supporters."

Ook Ted van Leeuwen, technisch directeur van de Nijmegenaren, is erg verheugd met het aantrekken van de lange aanvaller. "Pedro Ruiz viel al op jonge leeftijd op in de jeugd van Real Madrid. Pedro is een toptalent in Spanje. Een centrumspits van bijna twee meter, maar tegelijkertijd lichtvoetig. Dat is een zeldzame combinatie. Het is een eer voor onze paramedische staf dat dergelijke grote clubs voor NEC kiezen en we zijn blij dat hij voor ons project kiest."

Trainer Rogier Meijer zal nog even moeten wachten voordat hij een beroep kan doen op de nieuwe aanwinst. Ruiz is momenteel herstellende van een zware knieblessure en sluit in de komende weken aan bij de eerste selectie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Blijft NEC dit seizoen in de Eredivisie?

Ja, direct
72%
Ja, via de play-offs
13%
Nee
15%
(548 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws