Enrique geeft gehoor aan Koeman-wens en laat middenvelder buiten selectie

Enrique geeft gehoor aan Koeman-wens en laat middenvelder buiten selectie

26-08-2021 15:56
7

De Spaanse bondscoach Luis Enrique heeft gehoor gegeven aan de wens van Ronald Koeman om middenvelder Pedri buiten de selectie te laten van de nationale ploeg. De Barcelona-speler speelde vorig seizoen 73 wedstrijden en heeft van Koeman een vakantie van twee weken gekregen.

Deze vakantie van twee weken valt echter in een interlandperiode. Toch heeft Luis Enrique ervoor gekozen om Pedri rust te gunnen en hem niet op te nemen in de selectie van het nationale elftal. "Het is zijn beslissing, maar ik heb hem uitgelegd waarom wij hem graag twee weken rust willen geven", vertelde Koeman eerder over de situatie van Pedri. Door de middenvelder niet te selecteren heeft de voormalig trainer van Barcelona gehoor gegeven aan de wens van Koeman.

Opvallend is dat er in de selectie van Enrique opnieuw geen plaats is voor spelers van Real Madrid. Dat betekent dat Dani Carvajal, Nacho, Lucas Vázquez, Álvaro Odriozola, Isco en Marco Asensio volgende week allen bij de club uit Madrid kunnen blijven. Het Spaanse elftal heeft in de komende interlandperiode drie WK-kwalificatiewedstrijden op het programma staan. Op 2 september is Zweden de tegenstander, 5 september krijgt Spanje bezoek van Georgië en op 8 september reist de selectie van Enrique af naar Kosovo.