Mendy (Man City) opgepakt: beschuldigingen van verkrachtingen en aanranding

Mendy (Man City) opgepakt: beschuldigingen van verkrachtingen en aanranding

26-08-2021 17:52 Laatste update: 17:58
45

Manchester City-verdediger Benjamin Mendy is opgepakt door de politie, zo melden The Citizens donderdag. De linksback wordt beschuldigd van vier verkrachtingen en één aanranding. City kan niet inhoudelijk ingaan op de zaak, maar meldt wel dat er een onderzoek gaande is.

Mendy is donderdag opgepakt door de Engelse politie. De 27-jarige linkspoot zit vast in afwachting van een onderzoek. Persbureau PA meldt dat de arrestatie van Mendy te maken heeft met verdenkingen van verkrachtingen en een aanranding. Drie mensen van boven de zestien jaar oud hebben een aanklacht ingediend tegen de back.

Manchester City reageert niet inhoudelijk op de arrestatie van Mendy, maar meldt wel dat hij geschorst is. De kampioen van Engeland benadrukt dat het pas verder commentaar kan geven als het juridische proces is afgerond. Het onderzoek naar Mendy is namelijk nog niet afgerond.

Afgelopen zaterdag zat Mendy nog op de bank bij City, toen de formatie van Pep Guardiola het opnam tegen Norwich City. De tienvoudig international maakte toen geen speelminuten. Een week eerder kwam Mendy wel nog een kleine tachtig minuten in actie tegen Tottenham Hotspur.