Ajax in de Champions League gekoppeld aan Sporting, Borussia Dortmund en Besiktas

Ajax in de Champions League gekoppeld aan Sporting, Borussia Dortmund en Besiktas

26-08-2021 19:02 Laatste update: 19:11
264

Ajax weet waar het aan toe is in de Champions League. De Amsterdammers zijn ingedeeld in Groep C en treffen onder meer Sporting Portugal en Borussia Dortmund. 

Dat heeft de loting van donderdag in Istanbul uitgewezen. Sporting werd vorig seizoen voor het eerst in negentien jaar tijd kampioen van Portugal en is afkomstig uit Pot 1. Beide ploegen troffen elkaar alleen in het seizoen 1988/1989 in Europees verband. Borussia Dortmund won in het najaar van 2012 nog twee keer van Ajax, in het seizoen waarin het uiteindelijk de Champions League-finale zou halen: BVB werd vorig seizoen derde in de Bundesliga en zat bij de loting in Pot 2.

Wedden

Meer odds

Nadat de clubs uit Pot 4 aan de beurt waren, is ook de derde Europese tegenstander bekend geworden. Ajax treft ook de Turkse kampioen Besiktas. Beide ploegen staan voor het eerst in de 21ste eeuw tegenover elkaar in een Europees toernooi. De laatste keer was in het seizoen 1993/1994.

Ajax begint op dinsdag 14 of woensdag 15 september aan de Champions League-campagne. De zesde en laatste speelronde van de poulefase is op dinsdag 7 of woensdag 8 december. De nummers één en twee in de poule gaan door naar de volgende Champions League-ronde, de nummer drie speelt een tussenronde tegen één van de nummers twee uit de Europa League, de nummer vier is klaar.