Blind legt PSV-bruggetje na CL-loting: 'Portugezen lastig, hebben we gezien'

Blind legt PSV-bruggetje na CL-loting: 'Portugezen lastig, hebben we gezien'

26-08-2021 20:35
40

Daley Blind stelt dat overwinteren in Europa een 'haalbare kaart' moet zijn na de Champions League loting. Ajax treft in de groepsfase Borussia Dortmund, Sporting Portugal en Besiktas.

"Ik denk dat het een mooie poule is, met Borussia als echte topclub", begint Blind na de loting, geciteerd door Voetbal International. "Portugezen, hebben we gezien, die zijn lastig. Ik moet zeggen dat ik persoonlijk niet veel weet van Sporting Portugal op dit moment. Als ik me Besiktas voorstel, dan denk ik aan een heksenketel daar."

Wedden

Meer odds

Blind stelt dat zijn persoonlijke doelstelling overwinteren in de Champions League is, maar overwinteren in Europa is het belangrijkste. "Dat zal niet makkelijk worden, maar het is een poule waar we naar uitkijken. Met potentie om de doelstellingen van Ajax waar te maken. En mijn persoonlijke doelstelling vooral, om te overwinteren in de Champions League en uiteraard de doelstelling van Ajax om te overwinteren in Europa. Het is een mooie groep."

Opvallend feit is dat Ajax dus niet uit zou spreken om voor overwintering in de Champions League te gaan. "Misschien zei ik dat iets te zakelijk. De doelstelling van de club is natuurlijk om zo hoog mogelijk te komen en te overwinteren in de Champions League. Daar ligt onze doelstelling. Maar volgens mij is voordat er überhaupt is geloot en het seizoen was begonnen al uitgesproken dat overwinteren in Europa een doelstelling is", zo nuanceert Blind.

Pretpoule
Dat Ajax het goed getroffen heeft, weet Blind ook. "Wat je zegt qua naam, als je kijkt naar andere poules, dan is dit inderdaad net even anders. Maar nogmaals, je speelt niet zomaar in de Champions League. We zullen nog steeds op ons allerbest moeten zijn om onze doelstellingen waar te maken. Wij zitten zeker niet in de positie om überhaupt te denken aan een pretpoule", zo sluit hij af.