Feyenoord verliest in Zweden maar heeft Conference League-ticket te pakken

26-08-2021 20:47
135

Feyenoord heeft een plek in de Conference League-groepsfase binnen. Op bezoek bij IF Elfsborg werd er weliswaar met 3-1 verloren, maar na de 5-0 overwinning van vorige week in De Kuip is dat meer dan voldoende om een Conference League-ticket te bemachtigen.

De eerste helft in Zweden was een weinig spraakmakende om naar te kijken. Feyenoord-trainer Arne Slot startte met Wouter Burger centraal achterin in de plaats van Marcos Senesi. De defensie van de Rotterdammers bleef relatief simpel overeind, maar moest vlak voor de rust toch een tegendoelpunt slikken. Johan Larsson, de aanvoerder van Elfsborg, pegelde een vrije trap via de paal achter Ofir Marciano.

Het zorgde voor enig geloof bij de Elfsborg-spelers, die scherp uit de kleedkamer kwamen na de theepauze. Alexander Bernhardsson profiteerde in minuut 49 van een foute inworp aan Feyenoord-zijde. Elfsborg gooide vervolgens snel in en Bernhardsson tikte de bal bij de eerste paal knap in het Feyenoord-doel.

Bang hoefde Feyenoord echter niet te zijn: na ongeveer een minuut spelen maakte Guus Til de aansluitingstreffer, waardoor Elfsborg weer vier doelpunten nodig had voor een verlenging. Richting het einde van de wedstrijd miste de scheidsrechter nog een zuivere handsbal van een Elfsborg-speler in het strafschopgebied, maar een penalty leverde het Feyenoord niet op. Aangezien er geen VAR aanwezig was, ging het spel verder.

Feyenoord probeerde de wedstrijd rustig uit te spelen, maar moest nog een derde tegentreffer slikken: Marokhy Ndione zorgde met de 3-1 voor het slotakkoord in de Boras Arena.

Door de overwinning heeft Feyenoord zich verzekerd van een plek in de groepsfase van de Conference League. De loting volgt vrijdag.