Ajax brengt langverwacht contractnieuws naar buiten en bindt Fitz-Jim

Ajax brengt langverwacht contractnieuws naar buiten en bindt Fitz-Jim

26-08-2021 21:38
58

Ajax is donderdagavond met contractnieuws naar buiten gekomen. Kian Fitz-Jim heeft tijdens het voorseizoen naam gemaakt bij de Amsterdammers en is beloond met een nieuwe verbintenis.

De achttienjarige middenvelder – in 2019 opgepikt bij AZ – beschikte over een aflopend contract, maar ligt nu tot 2024 vast bij Ajax. Fitz-Jim mocht tijdens de voorbereiding aansluiten bij de selectie en liet een prima indruk achter. Dat hij zijn contract zou verlengen, zat er al langere tijd aan te komen. De Telegraaf meldde begin juli al dat Ajax pogingen ondernam om de verbintenis open te breken: nu hebben alle betrokken partijen elkaar dus gevonden.

Fitz-Jim zat in de laatste speelronde van het vorige Eredivisie-seizoen al op de bank tegen Vitesse, maar heeft zijn officiële debuut in de Ajax-hoofdmacht nog niet gemaakt. Bij Jong Ajax is hij wel een vaste waarde: sinds hij op 21 december 2020 zijn Keuken Kampioen Divisie-debuut maakte, miste hij nog maar één wedstrijd bij de beloften, vanwege een schorsing.