AZ ondanks stormloop naar Conference League: 2-1 zege op Celtic niet genoeg

AZ ondanks stormloop naar Conference League: 2-1 zege op Celtic niet genoeg

Gepubliceerd: donderdag 26 augustus 2021 om 22:07do 26-08-2021 om 22:07

AZ is na 1 september niet in de Europa League, maar in de Conference League te bewonderen. De ploeg van Pascal Jansen kreeg genoeg kansen om zijn 2-0 nederlaag tegen Celtic goed te maken, maar slaagde er niet in: de uiteindelijke 2-1 thuiszege op de Schotten bleek onvoldoende.

De Alkmaarders verloren het heenduel met 2-0, mede doordat Kyogo Furuhashi na elf minuten de score opende. Tijdens de terugwedstrijd was de Japanner er zelfs nóg sneller bij: al na drie minuten werd de AZ-defensie opengereten en stond Furuhashi op de juiste plek om een voorzet van Liel Abada binnen te lopen. AZ moest nu drie keer scoren voor een verlenging, maar had zijn eerste treffer al snel te pakken. De ervaren doelman Joe Hart blunderde bij een lange bal van achteruit en Zakaria Aboukhlal profiteerde: 1-1.

Nog binnen het half uur stak ook Carl Starfelt AZ de helpende hand toe. De Zweedse centrale verdediger raakte een voorzet van Yukinari Sugawara volledig verkeerd en werkte de bal in eigen doel: 2-1. In die score kwam voor rust geen verandering meer, maar AZ begon in de tweede helft aan een ware belegering van het doel van de nerveus ogende Hart.

De 75-voudig international van Engeland hield Celtic uiteindelijk tóch op de been. Eerst redde hij toen Aboukhlal oog in oog met hem kwam, even later was hij ook net op tijd zijn doel uit om Jesper Karlsson af te houden. De doelman kon bovendien van geluk spreken dat Bruno Martins Indi naast kopte en dat invaller Ernest Poku de bal van dichtbij over schoot. Het bleef bij 2-1: The Bhoys mogen zich in de Europa League melden, AZ mag het een treetje lager proberen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws