Stade Reims lijkt met succes te kapen: Van Bergen is op weg naar Frankrijk

Stade Reims lijkt met succes te kapen: Van Bergen is op weg naar Frankrijk

27-08-2021 10:00 Laatste update: 11:26
49

Stade Reims lijkt de transfer van Mitchell van Bergen met succes te kapen. De Franse club en sc Heerenveen naderen een akkoord over de transfersom voor de vleugelaanvaller, melden bronnen rond de Franse club. Van Bergen zet zijn loopbaan graag voort in Frankrijk.

Alles wees erop dat Middlesbrough aan het langste eind zou trekken, maar Stade Reims meldde zich toen die deal op het punt van afronden stond. Van Bergen is gaan twijfelen en wil nu graag naar de Ligue 1.

Stade Reims en Heerenveen zijn er inmiddels op hoofdlijnen uit. De clubs zijn eruit over een vast bedrag van ruim één miljoen euro, exclusief bonussen. Daardoor kan het bedrag oplopen tot de twee miljoen euro die Heerenveen graag wil hebben.. Ook is er een doorverkooppercentage. Alles wijst er op dit moment op dat hij de overstap naar Frankrijk gaat maken, maar Van Bergen moet met Stade Reims wel nog tot overeenstemming komen. Hij kan (vermoedelijk) voor vier jaar tekenen.

Van Bergen (21) besloot eerder om zijn contract bij Heerenveen niet te verlengen. Hij is aan het einde van dit seizoen transfervrij. Van Bergen speelde in de jeugd van Willem ll en Vitesse, waar een definitieve doorbraak uitbleef. Van Bergen koos eieren voor zijn geld koos en tekende bij Heerenveen.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)