'Kerk mag hopen op transfer: drie clubs tonen interesse in FC Utrecht-aanvaller'

'Kerk mag hopen op transfer: drie clubs tonen interesse in FC Utrecht-aanvaller'

27-08-2021 06:57 Laatste update: 07:12
31

Gyrano Kerk kan in de laatste week van de transfermarkt naar alle waarschijnlijkheid toch nog zijn gewilde transfer maken. Naar verluidt hebben onder andere Stade Brest, Lokomotiv Moskou en Hellas Verona interesse in de aanvaller van FC Utrecht.

Dat meldt De Telegraaf vrijdagochtend. Al voor het tweede jaar op rij probeert Kerk een transfer te maken. Vorig jaar was de rappe aanvaller persoonlijk rond met Cagliari, maar bereikte FC Utrecht geen overeenstemming met de Italianen. Hierdoor zag Kerk zijn transferwens in rook op gaan.

Ook deze transferwindow wordt het geduld van Kerk beproefd, maar er lijkt licht te zijn aan het einde van de tunnel. Een jaar geleden verkocht FC Utrecht Sean Klaiber voor ongeveer vier miljoen euro aan Ajax, waardoor de Domstedelingen niet de financiële noodzaak hadden Kerk te verkopen. Dat is dit jaar anders aangezien Utrecht nog geen uitgaande transfer van formaat heeft gehad, aldus De Telegraaf.

Anderlecht deed anderhalve maand geleden nog een bod van vier miljoen euro, inclusief een niet nader genoemd doorverkooppercentage, op Kerk. Dit voorstel werd echter resoluut van tafel geveegd door FC Utrecht. Volgens De Telegraaf heeft de Belgische club niet de middelen om zijn bod op Kerk te verhogen, waardoor de aanvaller moet hopen op Stade Brest, Lokomotiv Moskou of Hellas Verona.